بررسی عوامل موثر بر نگرش مردم به عدالت |
1-2)سوابق تجربی موضوع
رضا پور در بررسی خود معیارهای مكاتبی مثل مكتب لیبرالیسم و محافظه كاری سنتی و یا معیارهایی بر اساس مفاهیم خاص مثل تساوی طلبی و شایسته سالاری و دیدگاه هایی بر اساس نیاز و تقدم مردان بر زنان ، آراء مختلفی را مورد بررسی قرار می دهد در نهایت بر اساس تلفیقی از نظریات طبیعت گرایانه به نتایج مذكور می رسد ولی آنچه در كار وی نادیده گرفته شده است توجه به تاثیر پذیری افراد از عملكرد مدیران جامعه و عدم توجه به تفاوتهای فردی و فیزیولوژیک افراد است .
تحقیق دیگری كه توسط محمد میر سندسی در سال 1374 انجام گرفت این موضوع را بررسی كرد كه كدامیک از وجوه نابرابری اجتماعی یا برابری نزد مردم عادلانه است و آیا برابری و عدالت نزد آنها معنی یكسان دارد؟ محقق با زیر بنا قرار دادن نظریه تخصیص به مسائل عدالت توزیعی و اصل حداكثر كردن سود و اصل انصاف دور كیم پرداخته و در انتها نتیجه گرفته است مردم گرایش مساوات طلبانه در عرصه فرصتها و برخورد برابر در برابر قانون دارند و در عرصه اقتصادی نیز مردم تمایل دارند بین برابری و عدالت یكسان انگاری را وجهه كار خود قرار دهند و در این باره بین زنان و مردان و اكثر گروه های جامعه تفاوت آشكاری وجود ندارد و علاوه بر این بیشترین همبستگی بین سطح تحصیلات و درك عدالت وجود دارد .
1-3)اهـــداف طــرح:
به طور كلی می توانیم اهداف تحقیق را به دو بخش اهداف كلی و اهداف جزئی به شرح زیر تقسیم كنیم :
1-3-1)اهداف كلی
هدف عمده ما در این تحقیق بررسی نوع نگرش و طرز تلقی مردم نسبت به عدالت می باشد.
1-3-2) اهداف جزئی
از دیگر اهدافی كه در پی هدف اصلی مطرح میشوند ایجاد زمینه شناخت صحیح افراد جامعه در بخش ها و زوایای مختلف اجتماع برای مسئولین است . این شناخت می تواند به مسئولین در زمینه سیاست گذاری های كلان كمك كند و در پی آن به بهداشت روانی جامعه و رها شدن از تشویش و افكار مزاحم كمك شایانی نماید. به ویژه اكنون كه راهبرد توسعه از درون و برنامه ریزی از پائین مطرح است ، شناخت جو عمومی جامعه درباره مهمترین موضوعی كه مشروعیت نظام را شكل می دهد ضروری است . این اهداف را می توان به شرح زیر فهرست كرد :
خرید فایل متن کامل این پایان نامه :
- بررسی عوامل موثر بر ایجاد نگرش مثبت یا منفی به عدالت در افراد جامعه .
- بررسی میزان گرایش به تعریف عدالت بر اساس برابری در دسترسی به فرصتها
- بررسی میزان گرایش به تعریف عدالت برا ساس برابری اقتصادی
- بررسی میزان گرایش به تعریف عدالت به معنی برابری اجتماعی
- بررسی میزان گرایش به تعریف عدالت مبتنی بر نیاز
- بررسی میزان گرایش به تعریف عدالت بر اساس شایستگی
- بررسی میزان گرایش به تعریف عدالت بر اساس برابری در برابر قانون
به نظر می رسد بررسی اهداف فوق می تواند باعث كمك به شناخت كافی مسئولین از مشكلات جامعه و خواست های مردم شود و مجموعه ای از این تلاش ها می تواند به ارائه راهكار های مناسب برای گسترش بیشتر عدالت اجتماعی در سطح جامعه منجر شود كه نتیجه آن جلوگیری از گسترش فقر و تنش های ناشی از آن در سطح جامعه خواهد بود.
1-3-)سئوالات پژوهش:
در این تحقیق سئوال اصلی این است كه آیا بین نگرش افراد جامعه به عدالت تفاوت وجود دارد و اگر تفاوت وجود دارد ناشی از چه عواملی است . این عوامل با توجه به مولفه ها و عناصر تفاوت بین افراد در قالب سئوالات زیر مطرح شده اند:
1. ویژگی های متفاوت اقتصادی و اجتماعی افراد از قبیل در آمد , محل سكونت , میزان برخورداری از امكانات زندگی و قیمت منزل مسكونی تا چه اندازه در نگرش آنان به عدالت تاثیر دارد؟
2. آیا عضویت در گروه های سیاسی و اجتماعی تاثیر مثبتی در نگرش به عدالت بازی می كند؟
3. سطح تحصیلات افراد چه تاثیری در نگرش آنان به عدالت دارد؟
4. اگاهی افراد از مسائل اقتصادی و اجتماعی جامعه چه تاثیری در نگرش آنها به عدالت دارد؟
5. رشته شغلی افراد چه تاثیری در نگرش آنان به عدالت دارد؟
6. سن وجنس افراد چه تاثیری بر روی نگرش آنها به عدالت دارد؟
7.آیا داشتن تعلقات مذهبی می تواند بر روی نگرش افراد به عدالت در جامعه تاثیر بگذارد؟
برای دانلود (خرید)متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-05-10] [ 03:44:00 ق.ظ ]
|