تشخیص برخی از سرووارهای سالمونلا انتریكا به كمك Multiplex PCR |
![]() |
و هدف:
از لحاظ شرایط رشد این میكروارگانیسمها باكتریهای انعطافپذیری بوده و به آسانی با شرایط محیطی خود را هماهنگ میكنند. این جنس از میكروارگانیسمها به حرارت حساسند. در درجه حرارتهای پائین امكان بقای آنها بیشتر است. اكثر سروتیپهای سالمونلا پاتوژنهای بالقوه برای انسان و بسیاری از حیوانات میباشند. این باكتری در دستگاه گوارش مهرهداران اعم از PESTAN(به خاطر محدودیت سایت در درج بعضی کلمات ، این کلمه به صورت فینگیلیش درج شده ولی در فایل اصلی پایان نامه کلمه به صورت فارسی نوشته شده است)داران و پرندگان و خزندگان و ماهی ها سیطره پیدا کرده و بسته به سروتیپ، شرایط و عوامل متعدد میزبانی ، بیماریهایی با نشانههای گوناگون و عوارض متفاوت ایجاد میكنند(زهرایی صالحی،1388). این باكتریها معمولاً از طریق مدفوع انسان یا دام دفع شده و باعث آلودگی آب و غذا و محیط می گردند. انسان و حیوانات در بیشتر موارد در اثر مصرف اینگونه مواد آلوده، باكتری را وارد دستگاه گوارش خود كرده و در نتیجه این گردش دهانی – مدفوعی تداوم مییابد(زهرایی صالحی،1388). باكتری سالمونلا انتریكا مهمترین عامل در ابتلا به بیماری سالمونلوز در انسان میباشد به طوری كه شیوع عفونتهای سالمونلا انتریتیدیس به خصوص در دهه اخیر افزایش یافته است. فرد آلوده با سرووارهای سالمونلا انتریكا اغلب مبتلا به تب، دردهای ماهیچههای شكمی و اسهال میباشد. شروع این علائم از 12 ساعت تا یک هفته پس از مصرف غذای آلوده ادامه دارد. این بیماری اغلب 4 تا 7 روز به طول می انجامد در بسیاری از افراد بدون درمان با آنتیبیوتیک بهبود مییابند. با این حال، اسهال میتواند شدید و گاهی اوقات منجر به بستری شدن افراد در بیمارستان گردد. بیماری در شیرخواران، كودكان و همچنین افراد مسن شدت داشته و نگرانكننده میباشد. در مواردی بیماری میتواند به مرگ و میر در افراد حساس منجر شود(یوسفی مشعوف و همکاران ،1380) .
امروزه در آزمایشگاههای میكروبشنای از سه روش رایج جهت شناسایی و تشخیص باكتری استفاده میشود.
خرید فایل متن کامل این پایان نامه :
1- روش كشت سنتی و بیوشیمیایی كه با تهیه نمونه و تهیه محیط كشت و تشخیص باكتری استفاده میشود.
2- روشها سرولوژیكی: برپایه تشخیص آنتیژنهای تولید شده توسط باكتر (آنتیژن O و H) است.
3- روشهای مولكولی: واكنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) یكی از رایجترین روشهای مولكولی است كه بر اساس حضور ژن خاص و یا به عبارت دیگر قطعهای از DNA است در این روش قطعهای از ژن هدف تشكیل شده و وجود عامل پاتوژن اثبات میگردد. چندین ژن هدف در سویههای سالمونلا وجود دارد(,…,( InvA, spvC, InvB, OmpC(کارلسون و همکاران، 2004).
ژن InvA كه برای تهاجم باكتری سالمونلا لازم است و بوسیله آن باكتری به قسمتهای عمقیتر روده نفوذ میكند برای جنس سالمونلا اختصاصی است(گورین و همکاران،2005).
2-1-خصوصیات سالمونلا :
2-1-1-تاریخچه :
بیماری های ناشی از سالمونلا در انسان و حیوانات از زمان های قدیم وجود داشته ولی تشخیص تفریقی آن از سایر بیماری ها مشكل بوده است. در جلد اول و دوم كتاب ارزشمند تاریخ دامپزشكی و پزشكی ایران تألیف استاد گرانقدر جناب آقای دكتر حسن تاجبخش به بیماری حصبه، تب مُطِبِقه و تب تیفوئید اشاره شده است. در اوایل قرن 19 دو دانشمند فرانسوی به نامهای لوئی[1] و كومل[2] نشانه های بالینی و كالبدگشای تب تیفوئید را مورد بررسی قرار دادند(زهرایی صالحی،1388).
در سال 1837 گرهارد[3] در اپیدمی تیفوس در فیلادلفیا دو بیماری تیفوس و تیفوئید را از هم متمایز ساخت. ادوارد جنر[4] در بین سالهای 1849ـ1851 در بریتانیا از روی تجزیه و تحلیل نشانههای بیماریهای تبدار، تب تیفوئید را تشخیص داد(زهرایی صالحی،1388).
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-05-09] [ 11:47:00 ب.ظ ]
|