بررسی اثرات انواع مختلف اسید هیومیك بر خصوصیات كمی و كیفی پسته |
از مسائلی كه مخصوصا در سالیان اخیر گریبانگیر باغداران بوده است پایین بودن عملكرد و كیفیت پسته میباشد. علاوه بر مسائل مربوط به آب آبیاری و كمبود آب كه به نظر می رسد نقش اساسی در این مسئله ایفا نماید، عدم تعادل عناصر غذایی و تغذیه مناسب و مطلوب باغهای پسته بایستی مورد توجه قرار گیرد. ماهیت خاكهای مناطق خشك و بالا بودن املاح محلول (نمك) و كم محلول (گچ و آهك) در خاكهای مناطق پسته كاری مسئله عدم وجود تعادل در عناصر غذایی خاك و برگ مناطق پسته كاری را به اثبات می رساند. در این مناطق درختان سالیان زیادی از ذخیره عناصر غذایی خاك استفاده نموده اند بدون اینكه به جبران و جایگزینی علمی آنها توجه گردد. به طوریكه باغداران تنها به كاربرد یكی دو نمونه كود ازته و فسفره آن هم نه بر اساس اصول علمی پرداخته اند. این مسائل باعث عدم تعادل تغذیه ای در باغهای پسته شده است. آثار عدم تعادل غذایی، علاوه بر كاهش عملكرد كمی و كیفی پسته به صورت علائم مختلفی مانند حاشیه سوختگی و زردی برگها، ریز برگی یا قرمزی و لكه پوست استخوانی مشهود است و روز به روز نیز این مسائل و مشكلات ابعاد جدید تری به خود می گیرد.
اسید هیومیک از نظر بیوشیمیایی ماده مؤثره هوموس است و از طریق اثرات هورمونی و بهبود جذب عناصر غذایی، سبب افزایش بیومس ریشه و اندام هوایی می شود.
از مسائلی كه مخصوصا در سالیان اخیر گریبانگیر باغداران بوده است پایین بودن عملكرد و كیفیت پسته میباشد. علاوه بر مسائل مربوط به آب آبیاری و كمبود آب كه به نظر می رسد نقش اساسی در این مسئله ایفا نماید، عدم تعادل عناصر غذایی و تغذیه مناسب و مطلوب باغهای پسته بایستی مورد توجه قرار گیرد. ماهیت خاكهای مناطق خشك و بالا بودن املاح محلول (نمك) و كم محلول (گچ و آهك) در خاكهای مناطق پسته كاری مسئله عدم وجود تعادل در عناصر غذایی خاك و برگ مناطق پسته كاری را به اثبات می رساند. در این مناطق درختان سالیان زیادی از ذخیره عناصر غذایی خاك استفاده نموده اند بدون اینكه به جبران و جایگزینی علمی آنها توجه گردد. به طوریكه باغداران تنها به كاربرد یكی دو نمونه كود ازته و فسفره آن هم نه بر اساس اصول علمی پرداخته اند. این مسائل باعث عدم تعادل تغذیه ای در باغهای پسته شده است. آثار عدم تعادل غذایی، علاوه بر كاهش عملكرد كمی و كیفی پسته به صورت علائم مختلفی مانند حاشیه سوختگی و زردی برگها، ریز برگی یا قرمزی و لكه پوست استخوانی مشهود است و روز به روز نیز این مسائل و مشكلات ابعاد جدید تری به خود می گیرد.
اسید هیومیک از نظر بیوشیمیایی ماده مؤثره هوموس است و از طریق اثرات هورمونی و بهبود جذب عناصر غذایی، سبب افزایش بیومس ریشه و اندام هوایی می شود. بخش هوایی گیاه مواد پرورده را برای رشد ریشه تأمین می کند و نقش ریشه تأمین مواد خام است، لذا رابطه متقابلی بین ریشه و بخش هوایی وجود دارد. رشد ریشه تحت تأثیر محیط و عواملی چون رطوبت، دما و عناصر غذایی خاك است. اسید هیومیک و اسید فولوئیک به ترتیب سبب تشكیل كمپلكسهای پایدار و نامحلول و كمپلكس های محلول با عناصر میكرو میگردند و سبب افزایش جذب عناصر شده، باروری خاك و تولید در گیاهان را افزایش میدهند. در چند سال اخیر مواد هیومیكی مختلفی در بازار نهادهای كشاورزی بخصوص در مناطق پسته كاری آمده است كه اثرات آنها و تفاوت آنها در عملكرد و خصوصیات كمی و كیفی پسته نامشخص است. در این تحقیق اثرات چند نوع اسید هیومیک مختلف در بازار بر خصوصیات كمی و كیفی پسته رقم عباسعلی مطالعه شد.
بخش هوایی گیاه مواد پرورده را برای رشد ریشه تأمین می کند و نقش ریشه تأمین مواد خام است، لذا رابطه متقابلی بین ریشه و بخش هوایی وجود دارد. رشد ریشه تحت تأثیر محیط و عواملی چون رطوبت، دما و عناصر غذایی خاك است. اسید هیومیک و اسید فولوئیک به ترتیب سبب تشكیل كمپلكسهای پایدار و نامحلول و كمپلكس های محلول با عناصر میكرو میگردند و سبب افزایش جذب عناصر شده، باروری خاك و تولید در گیاهان را افزایش میدهند. در چند سال اخیر مواد هیومیكی مختلفی در بازار نهادهای كشاورزی بخصوص در مناطق پسته كاری آمده است كه اثرات آنها و تفاوت آنها در عملكرد و خصوصیات كمی و كیفی پسته نامشخص است. در این تحقیق اثرات چند نوع اسید هیومیک مختلف در بازار بر خصوصیات كمی و كیفی پسته رقم عباسعلی مطالعه شد.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-05-10] [ 12:23:00 ق.ظ ]
|